• Geen producten in je winkelmand.

  • Login

De Gimp filter “Kleine Planeet”

mariel
  | 
11 januari 2022
voorbeelden filter Kleine Planeet Gimp
Voorbeelden van toegepaste Gimp filter “Kleine Planeet”

De leukste creatieve filter in Gimp

Eén van mijn favoriete standaard filters in Gimp is de filter “kleine planeet”. Het is elke keer weer een verrassing wat het resultaat is zelfs al weet je dat het altijd een “rondje” zal zijn. Je kunt Gimp hier gratis downloaden.

Hoe maak je zo’n kleine planeet?

De filter zelf is niet heel ingewikkeld, je hebt hem zo gevonden en toegepast. Je vindt hem in Filters >> Plotten >> kleine Planeet. Maar als je er echt een mooie afbeelding van wilt maken, moet je zo hier en daar wel wat trucjes toepassen voor een beter resultaat. Hieronder zie je links de afbeelding na het toepassen van de kleine planeet filter zonder aanpassingen. Rechts heeft vooraf wat bewerkingen gehad en is daardoor een mooie ronde planeet geworden zonder halve koeien.

Voorbeeld van het toepassen van de filter kleine planeet, met en zonder aanpassingen
Originele foto van bovenstaand voorbeeld “kleine Planeet”

Die trucjes laat ik je zien in de les “Kleine Planeet” die ik recentelijk heb toegevoegd aan de cursus “Gimp Oefeningen”. Deze cursus bestaat uit een groeiend aantal creatieve Gimp oefeningen waarmee je jouw Gimp skills kunt oefenen. Goed voor een paar uur creatief bezig zijn met je computer.

Artikel uit de categorie:
inspiratie

0 Reacties op "De Gimp filter "Kleine Planeet""

Geef een reactie op dit artikel

© 2022 Mariella Wassing - Powered by Maatos