• Geen producten in je winkelmand.

  • Login

Les 3. Kleine en grote vlekjes wegwerken

Hoe vaak komt het niet voor dat er precies op die ene superleuke foto een vervelende haar in de weg zit, of een vervelend vlekje of pukkeltje. Met Gimp is dat geen enkel probleem, je verwijdert  met gemak (bijna) alle ongewenste vlekjes en vlekken uit je foto.

Om kleine oneffenheden of grotere ongewenste objecten onzichtbaar te kunnen verwijderen uit een foto, heeft gimp twee mooie tools in de gereedschapskist. Namelijk het Kloongereedschap en het repareren gereedschap. In de video hieronder ga ik je vertellen wat de overeenkomsten en verschillen zijn van deze twee en voor welk doel je ze het beste kunt gebruiken.

  Repareren gereedschap

Kloon gereedschap


Video 1

Bekijk eerst video 1 waarin ik het verschil laat zien tussen het klonen en repareren gereedschap.  Je kunt dit oefenen met de foto van de koeien. Deze staat als oefenfoto onderaan deze les.

Je ziet in deze video ook  hoe je een groter object kunt verwijderen uit een foto. In dit geval een hele koe.


 

 


Video 2

Hier kun je zien hoe je de kleine blaadjes en andere dingetjes kunt verwijderen uit de foto met de vissen waar we in de vorige les de nevel verwijdert hebben. Ook hier maak ik gebruik van het kloon gereedschap en het repareren gereedschap.


 


Oefening 1:

Download de koeienfoto en verwijder dan dezelfde koe als in de video. Vind je een uitdaging leuk? Probeer dan nog een extra koe onzichtbaar te verwijderen.

Oefening 2:

Download de afbeelding “Vissen in de vijver” en werk de kleine vlekjes weg, zoals ik voordoe in de video.

Bijlages2

BEKIJK ALLE Voeg notitie toe
JIJ
Voeg een reactie toe
 
© 2022 Mariella Wassing - Powered by Maatos