• Login
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

H2. Systeembronnen

De afbeelding hierboven laat zien wat de standaardinstellingen zijn in Gimp.
In de video hieronder geef ik wat meer uitleg over de instellingen.

 

via de link hieronder kom je in de Gimp docs. Dit zijn Engelse pagina’s met heel veel informatie, voor als je daarin geïnteresseerd bent.

https://docs.gimp.org/2.10/nl/gimp-pimping.html#gimp-prefs-system-resources

update: Aantal te gebruiken threads: 4 (in de video) wordt op de website van Gimp vertaald als aantal te gebruiken processors. Deze staat standaard ingesteld op 1. Je computer heeft meerdere processors, als je weet hoeveel, dan kan je hier invullen hoeveel je daarvan wilt inzetten om te werken met Gimp.  Als je dat niet weet, laat dan de standaard waarde staan.

update Gimp 2.10.18: Er is een regel bij gekomen. Onder het kopje “Network Access” kun je nu een kruisje weghalen bij “Check for updates (requires internet)”.  Als je niet wilt dat Gimp contact maakt met het Gimp netwerk om automatisch updates te checken, kun je hier het kruisje verwijderen. Standaard staat dit aan.

Omvang cache geheugen: In de systeembronnen kun je o.a. de hoeveelheid cachegeheugen toewijzen die Gimp mag gebruiken. Zo kun je ervoor zorgen dat Gimp niet al je werkgeheugen verbruikt.

Document geschiedenis: Als je niet wilt dat Gimp automatisch een lijst bijhoudt met de recent geopende bestanden, dan kun je hier het kruisje weg klikken.

Pagina laats bijgewerkt op 22-06-20120 – Gimp versie 2.10.20
BEKIJK ALLE Voeg notitie toe
JIJ
Voeg een reactie toe
 
© 2020 Mariella Wassing - Powered by Maatos