• Geen producten in je winkelmand.

  • Login

Voordat je Gimp 2.10.24 installeert

mariel
  | 
6 april 2021

Als je Gimp 2.10.24 wilt installeren kan dit dll-fouten opleveren als je ook G’Mic hebt geïnstalleerd. G’Mic heeft daar inmiddels een oplossing voor in de vorm van een update. 
Het beste kun je voordat je Gimp gaat updaten, eerst even G’Mic de-installeren via de programma-verwijderen functie van Windows. Vervolgens update je Gimp naar versie 2.10.24. Daarna ga je naar de website van G’Mic en daar download je de speciale aanpassing voor Gimp 2.10.24. (zie afbeelding). Je moet om de juiste versie te downloaden klikken op het linkje dat ik geel gemaakt heb in de afbeelding hieronder. 
Deze versie van G’Mic kun je vervolgens zonder problemen installeren. 

Als de problemen niet zijn opgelost

Als je toch nog steeds problemen ondervind, moet je helaas Gimp en G’Mic beide de-installeren. En dan eerst de nieuwste versie van Gimp installeren en daarna de nieuwste versie van G’Mic (via het geel gemaakte linkje).
Je kunt dat natuurlijk ook gelijk doen, dan weet je zeker dat het goed gaat werken. Maar sommige mensen hebben veel filters en plugins geinstalleerd en je loopt het risico deze opnieuw te moeten installeren, dus het is de moeite waard om eerst even te proberen Gimp alleen te updaten zonder te verwijderen via Windows.

Mijn eigen ervaring: 

Na het installeren van Gimp 2.10.24 leek alles goed te werken. Maar achteraf bleek dat G’Mic niet meer wilde opstarten en er kwamen dll-errors in beeld.
Na even online speuren naar oplossingen, vond ik op de website van G’Mic de oplossing. Daar was inmiddels een update geplaatst. Er staat ook het regeltje: “Important Note: Windows users, please download the ‘latest dev’ packages if you have GIMP version 2.10.24 (latest) installed.” Daar las ik in eerste instantie overheen. 
Ik had zelf intussen Gimp en G’Mic al verwijderd van mijn computer via de “programma verwijderen” functie van Windows. 
Ik heb toen de nieuwste versie van Gimp geïnstalleerd, en daarna de update van G’Mic en dat bleek goed te werken. 
Nu blijkt dat de instellingen zoals ik die in de voorkeuren heb ingesteld, zoals het lichtere scherm en de gekleurde iconen, gewoon zijn blijven staan. Dat heb ik dus niet opnieuw hoeven doen. En de BIMP plugin werkt ook nog prima. 
Ik durf dat niet voor alle bestaande filters en plugins te beloven. 
Bij mij werkt alles nu weer zoals het hoort. Het probleem blijkt dus mee te vallen, als je weet waar het euvel zit.

Artikel uit de categorie:
plugins en filters

0 Reacties op "Voordat je Gimp 2.10.24 installeert"

Geef een reactie op dit artikel

© 2021 Mariella Wassing - Powered by Maatos