• Geen producten in je winkelmand.

  • Login

Zo werkt de Bimp plugin

mariel
  | 
1 november 2020

De Bimp plugin (Batch Image Manipulation Plugin) is een plugin waarmee je meerdere afbeeldingen tegelijk kunt voorzien van een watermerk. Bekijk de video hieronder om te zien hoe je de Bimp plugin installeert en gebruikt. Het is echt niet moeilijk, zeker als je de video gewoon stap voor stap volgt.

zo werkt de bimp plugin

TIP: Als je de video direct mee wilt doen, zorg er dan voor dat je een mapje met een paar oefenfoto’s klaar hebt staan en een leeg mapje om foto’s, voorzien van een watermerk, in op te slaan. Zorg ervoor dat het mapje alleen afbeeldingen bevat die voorzien mogen worden van een watermerk.
Probeer dit niet direct met een map met tientallen foto’s. Het verwerken van veel foto’s tegelijk vergt nogal wat rekenkracht van jouw computer.

Heb je de truc eenmaal door, dan kan je proberen wat meer foto’s tegelijk te bewerken, bouw dit stapsgewijs op om te zien of jouw computer het aankan.

Als je met de Bimp plugin o.a. een watermerk toevoegt als tekst, dan kun je zelf het lettertype, de kleur, transparantie, grootte en positie bepalen van je watermerk. Het is ook mogelijk een JPG of PNG afbeelding te gebruiken als watermerk. Je kunt daarbij ook zelf de grootte, transparantie en positie bepalen.

Wil jij ook meerdere afbeeldingen tegelijk voorzien van een watermerk? Download dan de Bimp plugin vanaf de website van Alessandro Francesconi en dan vertel ik je in de video hieronder hoe het werkt šŸ˜‰

https://alessandrofrancesconi.it/projects/bimp/

Artikel uit de categorie:
Geen categorie

0 Reacties op "Zo werkt de Bimp plugin"

Geef een reactie op dit artikel

Ā© 2021 Mariella Wassing - Powered by Maatos