• Geen producten in je winkelmand.

  • Log in

Les 1 Selecteren op kleur

In de basiscursus hebben we het gehad over het ovale, rechthoekige en vrije selectie gereedschap. We weten inmiddels dat je selecties aan elkaar kunt toevoegen of juist van een andere selectie kunt aftrekken met de Selectie Modus in de gereedschapsopties.

In deze les gaan we verder met selecteren, er zijn nog 3 andere gereedschappen waarmee je kunt selecteren, en bij sommige selectiemethodes kun je de selectie naderhand nog aanpassen voor een nog betere selectie. Ik laat het je hieronder allemaal zien.

Les 1. Selecteren op kleur

Het gereedschap selecteren op kleur is ontzettend handig als je grote vlakken of losse elementen wilt selecteren in ongeveer dezelfde kleur.

De gereedschapsopties

Modus: Diverse instellingen om meerdere selecties aan elkaar toe te voegen of juist van elkaar af te trekken

Randen glad maken: Standaard uit

Randen verzachten: Zorgt voor een zachte vervagende rand, instelbaar met de grootte van de straal.

Transparante gebieden selecteren: Toestaan van het selecteren van volledig transparante gebieden. Wanneer hier geen kruisje/vinkje staat, worden transparante gebieden niet geselecteerd.

Samengevoegd monsteren: Selectie baseren op alle zichtbare lagen

 

 

Drempelwaarde: Hiermee bepaal je het aantal pixels dat geselecteerd wordt rondom het monsterpunt op basis van RGB kleurtinten.

Masker tekenen: Als je deze optie aanzet met een kruisje, wordt het geselecteerde vlak roze van kleur totdat je de muisknop loslaat en het in een selectie verandert.

Zolang je de linkermuisknop ingedrukt houdt, kun je de selectie blijven aanpassen door de muis te slepen.

Bekijk de video hieronder over selecteren op kleur:

 

 

 

Opdracht:  

Download de afbeeldingen strand en boom, en zet net als in de eerste video het strand als achtergrond achter de boom. Je moet dan natuurlijk eerst de lucht verwijderen in de boomfoto.

BEKIJK ALLE Voeg notitie toe
JIJ
Plaats een opmerking
 
© 2024 Mariella Wassing - Powered by Maatos