• Geen producten in je winkelmand.

  • Log in

Over ons

Mariella Wassing

“Mijn missie is om iedereen te laten zien hoe leuk en eenvoudig GIMP is”

Beste Gimpers,

ik zal mezelf eerst eens voorstellen. Ik ben Mariëlla Wassing, de 50 reeds gepasseerd, ik woon in Waddinxveen samen met mijn twee Corgi’s die mij gezelschap houden als ik thuis werk.

Naast video’s maken voor CursusGimp ben ik eigenlijk altijd wel met beeld bezig. Ik maak veel foto’s, welke ik altijd bewerk met Gimp en Darktable. Ik wandel graag met mijn hondjes James en Joy en ik kijk graag spannende series op Netflix.

Mijn hobby’s zijn o.a. tekenen, schilderen en fotoshoppen en spelen met zoveel mogelijk andere grafische programma’s waaronder Blender en Krita, maar ook alle Adobe programma’s voor stilstaand beeld, video en animaties.

 

Waarom GIMP? 

Na een paar jaar te hebben gewerkt in de repro en reclame branche, had ik besloten een eigen designstudio op te zetten. Dat dit in tijden van crisis geen goed plan was, bleek later maar al te goed. Veel bedrijven en ZZP-ers wilden graag zoveel mogelijk zelf doen om de kosten van ontwerp te drukken. En online drukkers vlogen als paddenstoelen uit de grond. 

Maar omdat ik niet graag stil zit, besloot ik mij te bekwamen in de Adobe programma’s Photoshop en Illustrator. Urenlang zat ik achter de pc om mijn skills te verbeteren. Regelmatig won ik prijzen met mijn creaties, maar de opdrachten bleven helaas maar mager.

Omdat Adobe steeds duurder werd, begon ik uit te kijken naar een goedkopere oplossing. Zo vond ik het programma GIMP en ging er mee aan de slag.

Aangezien er niet al te veel Nederlandse uitleg was over dit geweldige stuk grafische software, dat ook nog eens gratis te downloaden is, besloot ik zelf lessen te gaan maken. Een YouTube kanaal werd aangemaakt en ik begon, eigenlijk meer voor mezelf, een aantal video’s te maken. Tot mijn verbazing werden de video’s al snel door velen bekeken en toen besloot ik om ook een website te maken. Van het één kwam het ander, je kunt wel zeggen dat Cursus Gimp een uit de hand gelopen hobby is. 

Omdat ik eigenlijk niet echt een plan had toen ik begon met het maken van video’s, werd mijn eerste website een beetje rommelig.  Met deze nieuwe Cursus Gimp website, hoop ik een mooiere en duidelijkere plaats te creëren waar steeds meer info over Gimp komt te staan. Kom gerust later nog eens terug.

© 2024 Mariella Wassing - Powered by Maatos