• Geen producten in je winkelmand.

 • Log in

Leer in deze minicursus collages maken met G’Mic

Maak de mooiste collages met G’Mic. Met G’Mic kun je op twee manieren een collage maken, beide manieren worden besproken in deze cursus. daarnaast ga je leren zelf een template te maken voor je collages. De eerste manier is een hele snelle waarbij veel automatisch gaat, maar waarbij je minder controle hebt over het eindresultaat. De tweede manier is uitgebreider, je kunt foto’s in vormen plakken en zelf een template daarvoor maken.

LET OP!! Gimp en G’Mic op een Mac:

Als je G’mic wilt installeren op een Apple computer dan is het verstandig eerst even te kijken of je zelf G’mic kunt installeren op je Mac voordat je deze cursus aanschaft. Als G’mic goed geïnstalleerd is op jouw Mac computer, kun je deze cursus verder prima volgen.

Wat is G’Mic?

G’mic is een plug-in voor GIMP, een stukje software waarmee je een enorme hoeveelheid filters toevoegt aan Gimp. Als je veel foto’s bewerkt en je wil je creatieve mogelijkheden uitbreiden dan is G’Mic één van de filters die je niet zou mogen missen. Download G’Mic gratis vanaf de officiële G’Mic website. 

Hieronder een opsomming van de meest gebruikte filters in deze plug-in:

 • 26 filters waarmee je een foto op diverse manieren in stukjes kunt hakken en collages kunt maken;
 • 54 artistieke filters maken van jouw foto’s een waar kunstwerk van van Gogh tot Warhol;
 • 20 zwart-wit-filters waarmee je een zwart-wit kunstwerk naar wens maakt;
 • 50 kleurfilters om de kleuren van een afbeelding te verbeteren of volledig te verkleuren;
 • 34 vervorm tools o.a.: waterdruppel, kaleidoscope, perspectief, bolvervormingen, glas textuur et cetera;
 • 26 filters om je afbeelding te bewerken met spikkels, vlekken, strepen en wazig maken;
 • 38 filters voor het verscherpen en verhogen van details van je afbeelding op zeer diverse manieren;
 • 15 filters voor het maken van een kader of frame rondom je afbeelding;
 • 48 filters waarmee je allerlei patronen en structuren kan creëren.

Helping Heroes

D.m.v. de aanschaf van deze cursus steun je de stichting Helping Heroes. Lees er meer over op mijn blog.


Wat ga je leren?

Hieronder zie je welke collages je o.a. leert maken in deze minicursus collages maken met G’mic.  Als je deze manier goed onder controle hebt, ben je in staat om binnen enkele minuten een mooie collage te maken van de gratis meegeleverde templates. En als je er iets meer tijd in stopt, maak je een eigen collage op maat met je eigen template. Je kunt deze telkens weer opnieuw gebruiken.

 

 

leer collages maken met de minicursus collages maken met G'Mic
Leer collages maken met de cursus G’mic voor gimp deel 2 – het lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Je moet alleen even weten hoe…

 

collages maken met een zelfgemaakte template in G'Mic voor Gimp
Met templates kun je steeds weer dezelfde collage maken met andere foto’s. Een template maak je eenvoudig zelf met Gimp

een mooi voorbeeld van een fotocollage gemaakt met G'Mic

Over de instructeur

Profielfoto

mariel

Mijn naam is Mariëlla Wassing en ik werd op 1 april 1966 geboren te Gouda. als peuter en kleuter tekende ik al veel en eenmaal op school kreeg ik vaak goede cijfers voor tekenen maar ook voor wiskunde. Dat bleek een prima combinatie voor het leren van grafische software. Ik kon op een gegeven moment een baan krijgen bij een reclame bedrijf als ik binnen enkele weken het programma Adobe Photoshop voldoende beheerste om mijn opdrachten uit te kunnen voeren. En dat is me gelukt zonder één enkele cursus of schooldag. Ik vond het werken met grafische programma's zo leuk dat ik ook met andere programma's van Adobe leerde werken. Tijdens mijn carrière in de grafische industrie leerde ik in de praktijk nog veel meer over digitaal beeld.  Ik vond het vooral leuk om mijn kennis door te geven aan de stagiaires die ik begeleidde van het Grafisch Lyceum en het Nimeto. Na mijn grafische werkzaamheden kon ik geen afscheid nemen van het fotoshoppen. Ik deed mee aan allerlei fotoshop wedstrijden om mijn skills te verbeteren, met succes! Maar omdat ik het Adobe pakket toch te duur vond voor thuisgebruik, zocht ik uiteindelijk een voordeliger alternatief.  En zo vond ik mijn nieuwe vriend: Gimp. Het afscheid  nemen van Adobe viel wel wat zwaar. Ik ontdekte dat er maar weinig Nederlandse handleidingen te vinden waren over het programma Gimp. Ik heb toen besloten om zelf wat YouTube tutorials te maken. Het spreekwoord: "Al doende leert men." is hier dan ook volledig op zijn plaats. De eerste reacties op mijn video's waren zo leuk dat ik besloot een complete cursus te schrijven.  En nog eentje, en nog eentje, en wie weet nog wel meer. Want vooral die leuke reacties geven mij dan weer de kick om nog meer leuke lessen te maken. Als ik niet bezig ben met het bewerken van afbeeldingen, dan vind je mij achter de schildersezel met kwast en olieverf, of wandelend in een natuurgebied, gewapend met mijn digitale camera.

Bekijk meer cursussen van mariel →

Cursusoverzicht

G’Mic eenvoudige collage 00:15:00
G’Mic filter Drawn Montage 00:10:00
G’Mic Drawn montage – template maken 00:20:00

Reviews

4.8

4.8
4 beoordelingen
 • 5 Sterren3
 • 4 Sterren1
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Heel interessant

  5

  Je kunt het jezelf inderdaad een stuk makkelijker maken met het gebruik van deze filters in G’Mic. Voor mij een eye-opener in ieder geval.
  De mogelijkheden zijn eindeloos als je eenmaal weet hoe het werkt.

 2. Oefenen .

  4

  Klaar en duidelijke uitleg . In het begin reageerde G-Mic iets anders dan in les
  uiteindelijk lukte het dan toch.En nu verder oefenen

  https://photos.app.goo.gl/eVzL81AkDLwC5dE1A

 3. geen idee nooit gebruikt

  5

  Wegens een onverklaarbare reden wouw gim’q niet geintstalleerd worden op mijn laptop maar na enig opzoekingswerk bleek Partha gimp standard build de oplossing daar deze standaard al alle plugins heeft.

 4. 5

  Een leuke mini cursus om collages te leren maken. Ik heb in deze cursus niet alleen geleerd om Gmic te gebruiken om op verschillende manieren collages te maken, maar ook veel geleerd over de mogelijkheden om bewerkingen in Gimp uit te voeren.
  Compliment voor de goede presentatie met oefenbestanden om te downloaden, uitgebreide tutorials en samenvattingen op de cursus website.
  Een genot om zo te mogen werken, ik kan dit iedereen aanraden, die wil leren hoe je Gimp echt kan gebruiken. Op naar de volgende cursus

© 2024 Mariella Wassing - Powered by Maatos