• Login
  • Geen producten in je winkelmand.

Les 1.1 Wat zie je zoal in het Gimp venster?

Het programma Gimp opstarten

Als je Gimp nog niet op je computer hebt staan, download je het programma vanaf de officiële Gimp website: www.gimp.org

Het installeren van Gimp is eenvoudig en zo gebeurd.

Let op! Als je al een oudere versie van Gimp op je computer had staan, kun je het beste eerst de oude versie verwijderen.  Tevens moet je dan nog handmatig eventueel geïnstalleerde plugins en filters verwijderen inclusief de map waarin deze opgeslagen zijn.

De nieuwe versie van Gimp werkt nl. op een andere manier, en voor veel filters en plugins zijn speciale updates geschreven die wel matchen met Gimp 2.10

Als je na het installeren het programma Gimp voor de allereerste keer opent, ziet het beeld er misschien anders uit dan het beeld in de video’s van deze cursus.  Daarom gaan we eerst even stap voor stap doornemen wat je zoal ziet in Gimp en laten we zien hoe je het Gimp venster instelt zoals het venster in de cursus video’s.

Het is zeker handig om deze les goed onder de knie te hebben zodat je niet schrikt als je per ongeluk een venster sluit of je gereedschapskist kwijt bent. Via deze les vindt je hem zeker weer terug.

Ik laat in deze video ook zien hoe je de pictogrammen van je gereedschapskist kunt verkleinen of vergroten.

LET OP: Als je de nieuwste versie van Gimp net hebt geinstalleerd, kan het zijn dat jouw gereedschapskist plaatjes er anders uitzien dan die op mijn scherm. In onderstaande video vertel ik; hoe je in de voorkeuren van Gimp de kleur van het Windows scherm kunt wijzigen en hoe je het Icon thema wijzigt. Het Icon-thema is verantwoordelijk voor de weergave van de plaatjes in de gereedschapskist. Je kunt ook de maat van de iconen wijzigen.

 

 

De instellingen van mijn Gimpvenster zijn deze:

Thema: Light

Iconthema: Color – onderin dat venster heb ik gekozen voor “aangepaste pictogramgrootte” = Large

 

Bekijk de video hieronder:

 

Je Gimp venster ziet er nu ongeveer zo uit:

.
.
In de video hieronder leer je meer over het Gimp venster zelf. De verschillende onderdelen, en hoe je je beeldscherm zelf naar eigen wens kunt indelen. En vast een kleine uitleg over het lagenvenster.

 

Bijgewerkt op 13-03-2018 voor GIMP versie 2.10.18
BEKIJK ALLE Voeg notitie toe
JIJ
Voeg een reactie toe
 
© 2020 Mariella Wassing - Powered by Maatos