• Geen producten in je winkelmand.

 • Login

Gimp oefening voor gevorderden

In deze minicursus Gimp “Toveren met lagen” ga je een tweetal leuke oefeningen doen. Je leert hiermee de geheimen van het werken met lagen. Je maakt een roos van 50 eurobiljetten, zonder er ook maar eentje te verknippen. En je leert hoe je een meerdere foto’s bij elkaar kunt plaatsen in één afbeelding die mooi in elkaar verlopen. Je werkt de afbeelding af met een textuur voor een creatief effect.

Als je de basis van Gimp al onder de knie hebt en je wilt je kennis over het werken met lagen naar een hoger niveau brengen, dan is deze cursus een goede keuze. Wil je liever meer fotobewerkingstechnieken tegelijk in één cursus dan is de vervolgcursus deel 2 wellicht beter geschikt. Je kunt deze minicursus dan doen als aanvulling op de vervolgcursus deel 2.
Heb je nog helemaal geen ervaring met Gimp? Download Gimp dan vanaf de officiële Gimp website en begin met de basiscursus Gimp voor beginners.

Helping Heroes

D.m.v. de aanschaf van deze cursus steun je de stichting Helping Heroes. Lees er meer over op mijn blog.

Roos van 50

Wie werkt er niet graag met briefjes van 50. Geloof jij in de kracht van de gedachte? Maak deze leuke oefening en zet hem op je bureaublad als achtergrond en het geld stroomt als vanzelf naar je toe 😉 En zo niet? Dan was het in ieder geval een hele leerzame oefening.

 

make-it-money

 

Je leert toveren met lagen door beter te werken met:

 • Het padgereedschap
 • Laagmodus

Als je dit eenmaal onder de knie hebt, kun je met een beetje creativiteit vele leuke andere toepassingen verzinnen met deze techniek.

Dit is een leuke oefening om lekker creatief bezig te zijn met je computer, goed voor enkele uren fotoshop plezier. En als je klaar bent met deze oefening kun je je familie en vrienden verbluffen met het resultaat 😉

 

Tover een jute zak om in een bedrukte canvas

Laat afbeeldingen in elkaar overlopen en maak gebruik van dezelfde “laagmodus” techniek als in de les met de roos. Op deze manier kun je meerdere foto’s bij elkaar zetten in één afbeelding. Je maakt het af met een textuur laag, in dit geval een grof geweven stof.

Dit is een hele handige techniek als je snel een illustratie nodig hebt. Bespaar je de tijd om alle onderdelen heel precies uit te knippen.

Hiermee oefen je o.a.

 • Werken met het padgereedschap
 • Werken met een laagmodus
 • Werken met laagmasker

 

 

collage zonder precies knippen

 

 

Over de instructeur

Profielfoto

mariel

Mariella Wassing Mariel, geboren op 1 april 1966, is een creatief in hart en ziel. Als kind altijd bezig met potloden en viltstiften, later werd daar houtskool, krijt en acrylverf aan toegevoegd. Totdat zij haar eerste computer kocht, uitgerust met een voorloper van het programma Paint. Daarmee maakte zij haar eerste pixel plaatjes, meer kon je er nog niet mee doen. Maar naarmate de tijd verstreek werden de grafische programma's steeds beter en ruilde Mariel haar potloden en verf in voor een computer met Corel Draw. En daarmee begon haar interesse voor alle programma's op het gebied van grafisch ontwerp. In een korte tijd leerde ze foto's bewerken met diverse programma's waaronder Adobe Photoshop en Gimp. En nu vind ze dat iedereen dat zou moeten kunnen, het is echt niet zo moeilijk als het lijkt.

Bekijk meer cursussen van mariel →

Cursusoverzicht

Hoofdstuk 1
Les 1. 00:09:00
Les 2 00:18:00
Les 3 00:10:00

Reviews

5

5
1 beoordelingen
 • 5 Sterren1
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. mooie manier om te leren werken met lagen

  5

  Weer een leerzame cursus. Het is een fijne manier van werken, met alle oefenbestanden paraat, een duidelijke video en overzichtelijke tekst om alles mee door te nemen.
  Ik heb heel wat geleerd van de mogelijkheden om te ‘toveren’ met lagen. Op deze manier is het fijn oefenen en controleren of alles gaat zoals je het zou willen.
  Ik vond de roos wel heel veel klein geprul, dus ik heb er een soort van tulp van gemaakt, dat scheelde heel wat gedetailleerd werk. Zag er ook mooi uit, dus voor nu ben ik tevreden.
  Ik ga het de komende week nog eens overnieuw doen met paar andere afbeeldingen. Leuk als oefening met mijn tablet.
  In de video laat je niet zien hoe je de tekst maakt, maar met wat zelfredzaamheid kom je een eind.
  Op naar de volgende cursus!

  • Dankjewel voor de mooie review George. Blijven oefenen is zeker een goed plan. Fijn dat je tevreden bent met je tulp 😉 Het gaat inderdaad om de techniek en de werkwijze. Succes met de volgende cursus!
   Mariel

© 2021 Mariella Wassing - Powered by Maatos