• Geen producten in je winkelmand.

  • Login

Zo maak je een kalender met Gimp

mariel
  | 
25 november 2019

LET OP:
Deze plugin werkt niet meer in de nieuwste versie van Gimp (2.10.18)

Elke laatste maand van het jaar is het weer zover, je kalender is aan zijn laatste blad. Met dit script bestandje kun je heel makkelijk je eigen kalender maken met Gimp. Verzamel je mooiste huisdierenfoto’s, foto’s van de kinderen, of zelf gemaakte natuurfoto’s, vakantiefoto’s, noem maar op… en verwerk ze in een zelfgemaakte kalender.

Het gebruikte scriptje is al een oudje, en al een paar keer overschreven voor nieuwere versies van Gimp en voor het bijschrijven van een extra taal. Dankzij Johan Verkerk kan je nu het kalender script direct instellen in het Nederlands en zijn de laatste stappen in de video dus overbodig! download daarvoor het script vanaf deze website en niet vanaf de originele website zoals ik laat zien in de video.

Sommige opties werken niet helemaal naar behoren, zoals het plaatsen van de getallen in een hoekje van het veld. Die opties zijn allemaal een stukje opgeschoven. Dus als je kiest voor “Center” dan wordt de tekst “linksboven” geplaatst. Maar als je daar doorheen kijkt, heb je een prima script dat in een razend tempo alle kalenders voor je genereert in de maat die jij zelf aangeeft.

  • Download hier het script bestandje met Nederlands als toegevoegde taal.
  • Installeer het scriptbestandje zoals uitgelegd in de video. Het is slechts een kwestie van het bestandje in de juiste map op je harde schijf plaatsen (op eigen risico, cursusgimp.nl is niet verantwoordelijk voor computerproblemen)
  • Open Gimp opnieuw, en je kunt beginnen. zie de video hieronder.

Als je de tekst kleiner maakt dan 90% dan wil je die tekst ook uit kunnen lijnen. Op dit moment zit er een klein foutje in het script. Hieronder volgt een lijstje met welke keuze je moet maken voor de juiste uitlijning:. Wellicht past iemand het script met de tijd nog eens aan.

Om het makkelijk te maken šŸ˜‰

center = links boven
top left = midden boven
top center = rechts boven
top right = links midden
left center = midden midden
center = rechts midden
right center = links onder
bottom left = midden onder
bottom center = rechts onder
bottom right = midden – midden

Artikel uit de categorie:
inspiratie

1 Reacties op "Zo maak je een kalender met Gimp"

Geef een reactie op dit artikel

Ā© 2021 Mariella Wassing - Powered by Maatos