• Geen producten in je winkelmand.

  • Log in

Tekenen met Gimp

mariel
  | 
8 maart 2022

Gimp is niet alleen geschikt om foto’s te bewerken of te manipuleren. Je kunt er ook hele mooi digitaal mee tekenen of illustreren

Om te laten zien hoe je dat doet, heb ik een drietal video’s gemaakt. Je ziet dan hoe je een schets maakt en hoe je verschillende gereedschappen kunt inzetten om je doel te bereiken.

De video hierboven begint met het maken van een schets. Het is handig als je je gimpscherm instelt op losse vensters zodat je twee afbeeldingen naast elkaar kunt plaatsen. Op die manier is het makkelijker een voorbeeld na te tekenen.

Na het schetsen begin je met de afbeelding grofweg in te kleuren. Zodat je die in een later stadium weer verder kunt uitwerken.

Deze laatste video laat het uitwerken van alle kleuren zien.

Artikel uit de categorie:
inspiratie

2 Reacties op "Tekenen met Gimp"

  1. Tof gedaan, maar toch enkele vraagjes. Doe je dat met een Wacom tablet en pen of gewoon met de muis? En hoe noemde je … hetgeen tussen enter en ??? (toets) staat om de cursor te vergroten of verkleinen? (cursor is misschien een fout woord om aan te duiden waar het penseel op het doek komt).

  2. Dankjewel Christine, deze heb ik helemaal met een Wacom Tablet getekend. En ik denk dat je de bracket toetsen bedoeld, dat zijn de twee toetsen tussen de P en de enter toets.

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Mariella Wassing - Powered by Maatos