• Geen producten in je winkelmand.

  • Login

Mac update Big Sur en Gimp

mariel
  | 
28 februari 2020
update big sur en gimp werkt niet

De nieuwe Mac update Big Sur ondersteund helaas Gimp niet goed. Na het draaien van de update zie je in Gimp geen “wandelende mieren” tijdens het selecteren en Gimp werkt een stuk trager dan normaal.
Dit probleem is inmiddels wel gemeld bij de makers van Gimp, maar er is op dit moment nog geen oplossing voor.

UPDATE 1 – 29-11-2020 – De selectie is niet helemaal weg, je kunt het alleen niet zien. Blijft lastig, vooral als de rest van Gimp ook nog eens heel traag werkt.

UPDATE 2 – 12-02-2021 – Inmiddels is er een update voor Gimp voor Mac. Deze heeft enkele verbeteringen voor Big Sur. Helaas kun je alleen nog steeds de wandelende mieren van een selectie nog niet zien, wat heel vervelend is bij bewerkingen. Een eventuele hulp zou kunnen zijn om het dialoogvenster “selectiebewerker” aan te zetten, zodat je in ieder geval kunt zien dat je daadwerkelijk een selectie hebt gemaakt. Meer info kun je (in het engels) lezen op de Gimp.org website: https://www.gimp.org/news/2020/12/25/gimp-2-10-22-released-macos/

TIJDELIJKE OPLOSSING: is om besturingssysteem Mojave op een externe SSD schijf te installeren. Je kunt daarna je Mac opstarten met de ALT knop ingedrukt zodat je kunt kiezen met welk besturingssyteem je wilt opstarten.

Artikel uit de categorie:
Help

0 Reacties op "Mac update Big Sur en Gimp"

Geef een reactie op dit artikel

© 2022 Mariella Wassing - Powered by Maatos