• Geen producten in je winkelmand.

  • Log in

Ben jij al Up-To-Date met Gimp?

mariel
  | 
9 mei 2024

Gimp laatste nieuwe versie 2.10.38

Wat is er nieuw in Gimp 2.10.38

Bug fixes
In deze versie zijn er vooral veranderingen/aanpassingen die je niet op het eerste oog kunt zien. Er zijn bugs opgelost en verbeteringen aangebracht in de de User Interface, zodat deze op verschillende beeldschermen alle onderdelen goed laat zien zonder onderbrekingen en afkappingen.

Veel gemelde crashes zijn onder de loep genomen. Zo zou Gimp in de eerdere versie vastlopen bij hele kleine selecties, dat is nu opgelost. Er hebben 25 mensen meegewerkt aan het oplossen van grote en kleinere scriptfouten en vertalingen zijn bijgewerkt.

Verbeteringen voor Teken tablets

Het is nu mogelijk om in de Gimp voorkeuren bij invoerapparaten de instelling “Windows Ink” in te stellen (zie afbeelding hieronder) Met deze instelling werkt je tablet mogelijk nog beter samen met Gimp. Vooral de drukgevoeligheid, trage beweging van de cursor en een eventuele foute plaatsing van de cursor in je scherm, is hiermee opgelost.

Dus pak je tablet maar weer uit de kast, en doe er iets mee!

Je moet in Gimp voor de beste resultaten dan wel het gedrag van het penseel instellen op bijv. “Basic dynamics”, of “Basic simple”. Probeer de andere gedragingen ook eens uit. Je doet dit in de gereedschapsopties van het penseel.

Meer info over deze upgrade lees je hier

Wil je meer leren over de Gimp voorkeuren? Overweeg dan de minicursus over de Gimp voorkeuren.

Artikel uit de categorie:
Algemeen (cursus) Gimp nieuws

0 Reacties op "Ben jij al Up-To-Date met Gimp?"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Mariella Wassing - Powered by Maatos