• Geen producten in je winkelmand.

  • Log in

Handige tabellen

mariel
  | 
22 september 2019

Het is voor veel mensen soms lastig om te zien hoe groot een afbeelding gaat worden. Deze infosheet is wellicht een handig hulpmiddel. Je ziet steeds links bovenin de lengte en breedte van de afbeelding in pixels en en rechts de officiële benaming van deze maat plus de maat in millimeters. A2 en A3 kun je ook best opmaken op een iets lagere resolutie, daarom staat daar ook het aantal pixels bij voor afdrukken op 150 dpi.

 

Hieronder vind je een tabel met maten in pixels en centimeters. Handig als je een bestand wilt gaan printen en eigenlijk niet goed weet hoe groot het zal worden.

Je kunt dit het beste vast raadplegen voordat je een bestand gaat maken.  Het is nl. belangrijk dat je van tevoren nadenkt hoe groot het resultaat moet gaan worden, en ga je printen? dan het liefst 300 dpi, is het voor web? Dan kan 72 dpi prima. Wordt het heel groot? Ga dan voor 150 dpi.

BENODIGDE RESOLUTIE VOOR GEWENSTE PRINTFORMAAT

Je kunt het ook andersom bekijken, hieronder zie je wat gangbare printformaten voor foto’s, daarachter zie je het aantal pixels bij een afdruk van 150 dpi, en daarachter het aantal pixels bij een afdruk van 300 dpi.

 
pixels vs millimeters
Artikel uit de categorie:
Gimp tips

1 Reacties op "Handige tabellen"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Mariella Wassing - Powered by Maatos