• Geen producten in je winkelmand.

  • Log in

Gimp instellen

mariel
  | 
20 september 2019

Heb je Gimp 2.10.20 al geïnstalleerd en kan je maar niet wennen aan het donkere thema? Of zou je hetzelfde scherm willen als in de video’s van Cursus gimp? En is jouw Gimpversie niet automatisch in het Nederlands geïnstalleerd? Lees dan snel verder.

Het is heel makkelijk om Gimp naar jouw eigen wensen in te stellen.  Je kunt kiezen uit verschillende thema’s. Werk je graag met een donkere achtergrond, kies dan het donkere thema. Je kunt de icoonthema’s afzonderlijk van de achtergrond thema’s ook nog aanpassen voor een maximale gebruikerservaring. Zie hieronder hoe je dat allemaal zelf instelt.

Gimp omzetten naar Nederlands

  1. Ga naar Bewerken in de menubalk, en vervolgens helemaal onderin naar Voorkeuren. 

  2. Klik Interface in de linkerkant van het voorkeurenvenster.

  3. Klik aan de rechterkant bij Language op de balk. Vaak staat hier de tekst System Language in de lijst zoek je naar Dutch of Nederlands.

  4. Klik OK en start Gimp opnieuw op.


Zo kun je het thema van Gimp instellen

Gimp donker of licht

Instellen van lichte of juist donkere achtergrond in Gimp:

Om het Gimp thema qua kleur in te stellen ga je naar “bewerken>>voorkeuren” vervolgens ga je via “interface” naar “thema”

In het voorkeurenvenster kun je nu aan de rechterkant een thema kiezen dat je direct kunt zien zodra je erop klikt, en wordt ingesteld zodra je op OK klikt.Instellen van de kleur en grootte van de iconen

Je kunt ook het thema van de Iconen wijzigen, daarvoor ga je naar “bewerken>>voorkeuren” en dan via interface naar “Icoonthema”

Nu kun je aan de rechterkant een thema kiezen, het resultaat zie je direct nog voordat je op OK hebt geklikt. Bekijk de verschillende versies allemaal en kies de versie die jou het meeste aanspreekt.

Je kunt onder de Icoon thema’s ook de grootte van de iconen instellen met een schuif. Links is heel klein en naar rechts is steeds groter. Je moet dan wel eerst even de knop boven de schuifregelaar instellen op “Aangepaste pictogramgrootte”.

Je kunt gerust alles proberen want je kunt altijd weer terug naar de standaard instellingen.Mis jij iconen in de gereedschapskist? Lees hier waarom en hoe je dat oplost

Sinds Gimp versie 2.10.18 is de gereedschapskist veranderd. Als je Gimp net hebt geïnstalleerd kan dat verwarrend zijn als je in mijn video’s veel meer gereedschappen ziet dan in jouw Gimpvenster. Je kunt dit eenvoudig oplossen door te gaan naar “Bewerken>>Voorkeuren>>Gereedschapskist” en vervolgens aan de rechterkant het kruisje uit te zetten voor “Gebruik gereedschapsgroepen”.

Als je de gereedschapsgroepen aan zet, is het mogelijk om je gereedschapskist in te stellen als één enkele rij door eenvoudig het venster smaller te slepen (zie afb. 3 hierboven). Dat kan alleen als je er geen andere dokbare vensters onder of boven hebt staan.


Als je wilt weten wat je allemaal nog meer kunt aanpassen aan je eigen wensen, kun je de mini cursus Gimp voorkeuren doen. Ook handig als naslagwerk. Van bijna alle voorkeursinstellingen uit het Gimp voorkeuren venster, is er een video met uitleg, vaak aangevuld met tekst en plaatjes. Voor meer informatie klik je op de gele balk hierboven.

Download Gimp gratis op de officiële website van de makers van Gimp

Artikel uit de categorie:
Help

0 Reacties op "Gimp instellen"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Mariella Wassing - Powered by Maatos