• Geen producten in je winkelmand.

  • Login

Gimp thema instellen

mariel
  | 
10 juli 2020

Heb je Gimp 2.10.20 al geïnstalleerd en kan je maar niet wennen aan het donkere thema?

Het is heel makkelijk om Gimp naar jouw eigen wensen in te stellen.  Je kunt kiezen uit verschillende thema’s. Werk je graag met een donkere achtergrond, kies dan het donkere thema. Je kunt de icoonthema’s afzonderlijk van de achtergrond thema’s ook nog aanpassen voor een maximale gebruikerservaring. Zie hieronder hoe je dat allemaal zelf instelt.


Gimp donker of licht

Instellen van lichte of juist donkere achtergrond in Gimp:

Om het Gimp thema qua kleur in te stellen ga je naar “bewerken>>voorkeuren” vervolgens ga je via “interface” naar “thema”

In het voorkeurenvenster kun je nu aan de rechterkant een thema kiezen dat je direct kunt zien zodra je erop klikt, en wordt ingesteld zodra je op OK klikt.Instellen van de kleur en grootte van de iconen

Je kunt ook het thema van de Iconen wijzigen, daarvoor ga je naar “bewerken>>voorkeuren” en dan via interface naar “Icoonthema”

Nu kun je aan de rechterkant een thema kiezen, het resultaat zie je direct nog voordat je op OK hebt geklikt. Bekijk de verschillende versies allemaal en kies de versie die jou het meeste aanspreekt.

Je kunt onder de Icoon thema’s ook de grootte van de iconen instellen met een schuif. Links is heel klein en naar rechts is steeds groter. Je moet dan wel eerst even de knop boven de schuifregelaar instellen op “Aangepaste pictogramgrootte”.

Je kunt gerust alles proberen want je kunt altijd weer terug naar de standaard instellingen.Instellen van de gereedschapskist

Sinds Gimp versie 2.10.18 is de gereedschapskist veranderd. Als je Gimp net hebt geïnstalleerd kan dat verwarrend zijn als je in mijn video’s veel meer gereedschappen ziet dan in jouw Gimpvenster. Je kunt dit eenvoudig oplossen door te gaan naar “Bewerken>>Voorkeuren>>Gereedschapskist” en vervolgens aan de rechterkant het kruisje uit te zetten voor “Gebruik gereedschapsgroepen”.

Als je de gereedschapsgroepen aan zet, is het mogelijk om je gereedschapskist in te stellen als één enkele rij door eenvoudig het venster smaller te slepen (zie afb. 3 hierboven). Dat kan alleen als je er geen andere dokbare vensters onder of boven hebt staan.

Artikel uit de categorie:
Help

0 Reacties op "Gimp thema instellen"

Geef een reactie op dit artikel

© 2021 Mariella Wassing - Powered by Maatos